Reboster, un ofici que endolceix la vida

Ser reboster és un ofici que moltes persones decideixen tenir, i és que aquest consisteix a preparar postres o ducles, un tipus de menjar que a la majoria de les persones els Encana, per aquesta raó és un ofici que té molta demanda.


Però ha de conèixer-se que no és un ofici fàcil, ja que qui es dedica a la rebosteria ha d’aprendre una gran quantitat de receptes i tècniques perquè el resultat de les seves postres i dolços sigui el desitjat, i és que molts han aconseguit definir aquest ofici com un art, per al qual no totes les persones tenen talent.

Aquest ofici avui es basa en la preparació de receptes antigues i modernes


I la rebosteria tal com la coneixem avui és el resultat de combinar receptes antigues amb tècniques de preparació molt modernes, i és que aquest art de preparar dolços o pastissos és molt antic i tradicional, perquè sempre en tota gastronomia hi ha un palto dolç.


En general els que són rebosters no necessàriament han de saber l’art de cuinar un altre tipus de plats, els anomenats salats, i és que es tracta d’un art clarament diferent i ben definit dins de el món de la gastronomia, considerat tota una especialitat.


Molts rebosters professionals han modernitzat receptes antigues i les han adaptat a les noves exigències dels seus clients, de fet hi ha dolços i postres que porten tècniques on s’utilitzen processos químics, molt coneguts en l’anomenada cuina molecular, i també aquests s’han modernitzat al no incloure sucre, sinó substituts, això per als que són al·lèrgics o diabètics.

La xocolata, un dels ingredients més desitjats


Des de l’aparició la xocolata, aquest clarament va començar a ocupar un lloc molt important dins de el món de la rebosteria, i avui dia és un ingredient que no pot faltar a la cuina d’un xef reboster.

I encara que és un ingredient molt comú i utilitzat en una àmplia varietat de receptes, com pastissos, galleteas, púdings, gelats i d’altres, la realitat és que la preparació i el maneig de la xocolata dins de la rebosteria tenen una especialitat, anomenada xocolateria, els que es dediquen a la fabricació de receptes on aquest és l’ingredient principal.


De fet hi ha escoles on es formen als xocolaters especialment, escoles molt reconegudes i costoses d’on surten els millors xocolaters de el món, i és que dins de la rebosteria és una especialitat molt demandada i estimada.

Un reboster també pot ser un forner


En l’actualitat molts rebosters compleixen diferents funcions dins d’una concina on es preparen dolços, i és que no només es dediquen a la feina de la farina de blat i la sucre per preparar pastissos, galetes i bescuits, sinó també que saben fer anar molt bé la massa de farina de blat per preparar pans, que poden ser saldos i ducles que també porten el seu Tecina.


Els forners generalment són rebosters, i es dediquen a preparar pans i també pastissos, és un ofici mi coneguts, tot i que hi ha llocs que només preparen pastissos i altres pans.

error: Content is protected !!